Prieel bouwtekening

Bij bouwpakket voor een prieel zit altijd een instructie voor het bouwen; de prieel bouwtekening. Lees de instructies van tevoren goed door en volg de informatie op de prieel bouwtekening goed op. Het hangt een beetje van de grootte uw tuinhuis af, maar meestal is het het handigste om het prieel met twee of drie mensen te plaatsen.

Ondergrond

Bouw uw prieel nooit direct op zandgrond! De ondergrond moet perfect vlak, stabiel en haaks zijn een ook 100% waterpas. Het makkelijkste is een vloerplaat te storten van beton, met daaroverheen tegels. Wilt u een houten ondervloer, dan kunt betonblokken gebruiken om het prieel iets boven de grond te verheffen. Het voordeel hiervan is dat de vloer goed geventileerd wordt en u minder last heeft van grondvocht.

prieel bouwtekeningen

De prieel bouwtekening is altijd erg duidelijk, en als u stap voor stap de instructies opvolgt, dan is het plaatsen van uw prieel niet zo moeilijk.

Mocht u nou 2 linkerhanden hebben, dan kunt u bij veel tuincentra en bedrijven die tuinhuisjes verkopen tegen een geringe extra betaling het plaatsen door hun experts laten doen. Bent u wel erg handig, dan kunt u ook eens op marktplaats kijken voor een prieel bouwtekening en het bouwen verder helemaal zelf doen! Het is een stuk minder ingewikkeld dan veel binnenshuistaken, en dus: GO FOR IT!